beach-soul-house

Asemenea unei case, corpul nostru este caminul sufletului.

Mintea este constructorul, seful de santier care implementeaza planul, in care crede si cu care rezoneaza. Insa cel care insufleteste casa, cel care ii da viata…este Sufletul. El este nelimitat si atotcuprinzator…este vitalitatea corpului, este ceea ce nu se vede, ci se simte cu desavarsire. Un suflet fericit, anima o casa bine construita.

Plecand de la fundatie, baza casei este construita din principii de viata sanatoase, urmate cu sfintenie de o Minte prezenta si constienta. Si cum nu ne-am nascut acum, sa ne imaginam ca renovam casa noastra, plecand de la sistemul de canalizare, prin care scoatem reziduurile din interior…o detoxifiere a corpului sau curatenie generala a casei. Scoatem tot ceea ce nu ne mai foloseste sau din contra care ne imbolnaveste, facand loc celor care ne aduc viata si sanatate.

Sa presupunem ca am facut curat si am integrat principii sanatoase, acum avem un corp sanatos si ne vom orienta spre cine locuieste casa. Sufletul este cel care mentine corpul sanatos.

Este un suflet curat, netulburat de ganduri negative si relatii bolnavicioase?

Are pace si armonie sau se zbate la limita subzistentei, demoland usor si casa in care locuieste?

Mintea intretine, Sufletul mentine si da culoare vietii. Asa ca cel mai adesea ar trebui sa ne intrebam daca Sufletul este fericit, in corpul proiectat de Mintea noastra. Cu alte cuvinte casa noastra, asa cum am proiectat-o, este animata, abunda de prosperitate si viata?

Hrana pentru Suflet nu se afla in farfurie, nu este materiala, ci consta in timp petrecut in armonie, in conexiune cu sinele. Corpul ajuta insa ramanand doar suport nu scop. La fel si Mintea actioneaza si implementeaza pentru a crea un mediu propice exprimarii sufletului.

MINTE- CORP-SUFLET sunt cei trei maestrii care locuiesc in noi: interconectati si interdependenti. Cand ceva nu este ok, identificam de unde vine neplacerea, care maestru nu e satisfacut, ca mai apoi sa-i gasim rezolvarea…nu sa dam fuga la frigider sa anihilam efectul (mesajul).

Ce inseamna echilibru pentru mine?

O relatie armonioasa intre Minte-Corp-Suflet-Mediul in care traim. Da! Mediul in care traim este terenul pe care construim casa. Chiar daca am reusit sa cladim un corp sanatos, cu o minte pozitiva si un suflet liber si conectat…locul in care traim are efect asupra celor trei maestrii.

Natura, comunitatea si grupul de oameni cu care interactionam cel mai des, influenteaza direct alchimia noastra interioara.

Ce inseamna un Mediu inconjurator ideal pentru mine?

Apropierea de o natura nepoluata, cu aer curat, gasirea unei cai de mijloc in interactiunea cu semenii (ca doar nu ne putem duce in munti, sa devenim pustnici, sau de ce nu :)), alegerea inteleapta a oamenilor pe care ii vedem cel mai des, care sa inteleaga si sa accepte evolutia noastra.

Obtinerea acestei armonii depinde doar de noi, Unde traim, cu ce ne hranim Mintea, Corpul si Sufletul; de alegerile pe care le facem si de sistemul propiu de valori, dupa care ne traim viata.

 

About the author