Lista Alergeni

Alergenii din alimente se pot incadra conform Directivei CE 2000-13, in urmatoarele grupe:        
 
  1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate
  2. Crustacee si produse derivate
  3. Oua si produse derivate
  4. Peste si produse derivate
  5. Arahide si produse derivate
  6. Soia si produse derivate
  7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)
  8. Fructe cu coaja (migdale, alune de padure, nuci, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia si nuci de Queensland) si produse derivate
  9. Telina si produse derivate
  10. Mustar si produse derivate
  11. Seminte de susan si produse derivate
  12. Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
  13. Lupin si produse derivate
  14. Moluste si produse derivate